Inspectie Tool Smeets (ITS) succesvol!

De Inspectie Tool Smeets (ITS) die vorig jaar is ontwikkeld, wordt momenteel in een uitgebreidere versie ingezet door onze relaties bij grootschalige woninginspecties.

Gegevens direct digitaal verwerkt

Om inzicht te krijgen in de staat van onderhoud van het interieur van woningen voeren onze klanten en relaties (veelal woningbouwcorporaties) grootschalige woninginspecties uit. Hierbij wordt gebruikgemaakt van de Inspectie Tool Smeets. Daarnaast worden binnen het project enkele medewerkers van de opdrachtgever ingezet. Tijdens de inspecties worden de verkregen gegevens direct ingevoerd in de ITS software die geïnstalleerd is op de tablets van de inspecteurs. Alle verzamelde data wordt dagelijks samengebracht in een centrale database. Op woningniveau wordt bovendien een rapport gegenereerd met de relevante data, gemaakte foto’s en de gecontroleerde woningplattegronden. Op basis daarvan kunnen corporaties op woningniveau de benodigde informatie genereren t.b.v. onderhoudsprojecten en de Meerjarenonderhoud-begroting (met betrekking tot het interieuronderhoud) optimaliseren.

Niet alleen is inzicht in de BTK-staat (badkamer, toilet en keuken) doorgaans wenselijk; ook het onderhoudsniveau van de elektra en de isolatie wordt in kaart gebracht in verband met eventueel aanvullende werkzaamheden.

Dankzij de Interieurinspectie Tool Smeets kunnen corporaties verschillende analyses maken en wordt er een stuk voortgangsbewaking gerealiseerd. Adviesburo Smeets b.v. coördineert en rapporteert indien gewenst de voortgang van het gehele project. Uiteindelijk zal een groot deel van deze data worden ingelezen in het primair systeem van de betreffende corporatie (woningcartotheek e.d.).

Meer informatie.

Wilt u meer informatie over de ITS-Tool en wat deze handige applicatie voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op met ing. Twan van Duijven op telefoonnummer: 0522-24 25 10.