Voorpagina /  Nieuwsberichten /  Groot onderhoud Berkenflat Groningen van start

Groot onderhoud Berkenflat Groningen van start

Christelijke Woningstichting Patrimonium

Na maandenlange voorbereiding, planning en (voor)onderzoeken zijn de werkzaamheden in de Berkenflat Groningen in april 2017 van start gegaan. Naar verwachting zal het project medio 2018 afgerond zijn.

Aan de Berkenflat wordt momenteel groot onderhoud gepleegd. Voordat de werkzaamheden daadwerkelijk van start gingen, zijn er maanden van intensieve voorbereiding geweest.

In april is gestart met de beton- en gevelwerkzaamheden. Beschadigingen in het beton worden hersteld en de wapening krijgt een extra bescherming. De vliesgevel aan de galerijzijde wordt waar nodig hersteld of vernieuwd. Daarnaast is er asbest geconstateerd; de asbesthoudende delen worden weggehaald door een gecertificeerd bedrijf.

Steiger

Om de medewerkers veilig hun werk te kunnen laten doen, is er voor een langere periode een steiger geplaatst aan de balkonzijde van het complex. Middels een kapconstructie en wit gaasnet wordt regen en wind zoveel mogelijk buiten de werkplek gehouden.

Alle middelen worden aangewend om de bewoners zo min mogelijk overlast te bezorgen. We houden u middels onze nieuwsbrief en website graag op de hoogte van de voortgang van dit omvangrijke project.