Voorpagina /  Nieuwsberichten /  Onderhoudswerkzaamheden Maaslaan gereed!

Onderhoudswerkzaamheden Maaslaan gereed!

In opdracht van Christelijke woningstichting Patrimonium heeft Adviesburo Smeets b.v. de coördinatie op zich genomen van een omvangrijk onderhoudsproject in Groningen. De onderhoudswerkzaamheden die verricht zijn, betroffen het exterieur van 48 woningen aan de Maaslaan in Groningen. Zowel de voorbereidingen als de uitvoering heeft Smeets in bouwteam-verband begeleid, waarbij specifiek aandacht besteed is aan de coördinatie met de gemeente, constructeur en architect.
Inmiddels is het hele project naar aller tevredenheid opgeleverd.

Karakteristiek gebouw.
Het appartementencomplex heeft een karakteristiek, architectonisch uiterlijk (jaren ’50-bouw), waar geen afbreuk aan gedaan mocht worden. Met de inzet van een architect is in samenwerking met de opdrachtgever en gemeente uiteindelijk een ontwerp van balkons tot stand gekomen dat het karakteristieke uiterlijk van het complex eer aan doet.
Alle woningen zijn grotendeels voorzien van nieuwe kunststof kozijnen. Kozijnen die niet zijn vervangen, zijn voorzien van nieuwe tochtdichting en nieuwe isolerende beglazing.

Balkons voldoen weer aan veiligheidseisen
In de bestaande balkonmuren van het appartementencomplex aan de Maaslaan bleek veel scheurvorming aanwezig te zijn. Het was dan ook wenselijk deze muurtjes te vervangen door een nieuw hekwerk dat volledig voldeed aan alle veiligheidseisen. Wegens een minimale dimensionering van de balkonvloer (dikte en wapening) is er een constructeur ingeschakeld om het totale pakket aan constructie-eisen door te rekenen. Dit heeft ertoe geleid dat de nieuwe constructie van het balkon volledig aan de huidige veiligheidseisen voldoet.


Het karakteristieke complex aan de Maaslaan met haar nieuwe balkonhekken.

Strakke planning in bouwteam-verband
Omdat er direct na de zomervakantie werkzaamheden aan de ringweg van Groningen gepland stonden, was het een harde eis dat de onderhoudswerkzaamheden aan de Maaslaan nog vóór de bouwvak gereed zouden zijn. Dat is gelukt! Door het werk in bouwteam-verband uit te voeren, is tot een optimaal bouwproces gekomen en is het werk in een relatief korte periode gerealiseerd.
In april 2018 is gestart met het uitvoeren van de onderhoudswerkzaamheden en voor de bouwvakantie 2018 zijn alle woningen opgeleverd.