Voorpagina /  Nieuwsberichten /  Conditiemetingen en EPA opnames

Conditiemetingen en EPA opnames

Conditiemetingen en EPA opnames

Wonen Boven Winkels (WBWD) en Woonbedrijf ieder1

Adviesburo Smeets b.v. is gevraagd om bij 24 complexen conditiemeting uit te voeren volgens de NEN 2767 methodiek voor Wonen Boven Winkels Deventer (WBWD) en Woonbedrijf ieder1. Daarnaast worden bij 12 complexen 76 woningen voorzien van Energielabels (EPA). Begin juli 2018 is gestart met het plannen van de afspraken voor de energielabeling en zijn de opnames van de 24 complexen voor NEN 2767 exterieur inspecties begonnen.

Wonen Boven Winkels Deventer Wonen (WBWD) is een samenwerking tussen Woonbedrijf ieder1 en de gemeente Deventer. WBWD verhuurt, beheert en ontwikkelt woningen, bedrijfsruimten en parkeerplaatsen in en om de binnenstad van Deventer.

Samen met de betrokken partijen is een integrale aanpak ontwikkeld om de bewoners zo min mogelijk tot last te zijn. Dit houdt in dat de inspecteurs gezamenlijk de woning zullen betreden, zodat alle inspecties tijdens één woningbezoek kunnen worden verricht.

Adviesburo Smeets b.v. heeft van WBWD opdracht gekregen om in totaal 14 complexen voor de NEN 2767  te inspecteren. Tevens worden bij 76 woningen verdeeld over 12 complexen EPA-inspecties uitgevoerd ten behoeven van energielabeling. Bij 10 complexen uit het bestand van Woonbedrijf ieder1 worden door Adviesburo Smeets b.v. exterieur- opnames verzorgd volgens de NEN 2767 methodiek

De gegevens verkregen vanuit de EPA-opnames worden verwerkt in de Vabi-software.

Naar verwachting zal dit project in maart 2019 worden afgerond.

vabi stand alone