Voorpagina /  Nieuwsberichten /  NTA 8800 vervangt NEN 7120

NTA 8800 vervangt NEN 7120

Smeets schoolt EPA-inspecteurs om

De huidige norm van de Energie Prestatie van een gebouw volgens de NEN 7120 wordt in 2020 vervangen door de NTA 8800. Er komt hiermee één methodiek die van toepassing is op bestaande en nieuwbouw van woningen en utiliteitsbouw. Om volgens de nieuwe rekenmethodiek woningen en gebouwen te beoordelen worden de EPA inspecteurs van Smeets bijgeschoold.

De Nederlands Technische Afspraak 8800 ‘Energieprestatie van gebouwen’, ook wel bekend als de NTA 8800, wordt gebruikt voor het bepalen van de energieprestatie van gebouwen en is gebaseerd op de Europese wet (EPB) normen. De BENG-eisen, die de huidige EPC-eisen voor bestaand en nieuwbouw gaat vervangen, worden volgens de NTA 8800 bepaald. Hiermee worden de huidige Energieprestatie coëfficiënt (EPC) voor nieuwe gebouwen als ook de Energie-Index (EI) voor bestaande gebouwen vervangen door de BENG-eisen. Smeets bouwmanagement en advies gaat mee met deze ontwikkeling in de markt! Met het oog daarop volgen een aantal inspecteurs binnen onze organisatie een aanvullende training tot EPA-W naar EP-U/D (Utiliteit/detail) inspecteur. De andere inspecteurs worden verder opgeleid tot EP-W/D (Woning/Detail) inspecteur. Hierdoor kunnen wij u een breder pakket aan opnames aanbieden.

Voorlichting NTA 8800

Wilt u meer weten over de gevolgen van de invoer van de NTA 8800 voor uw organisatie? Smeets bouwmanagement en advies kan voor u een voorlichting verzorgen binnen de organisatie om alle veranderingen toe te lichten.